Η Python είναι μια εύκολη γλώσσα, με απλή σύνταξη, φιλική για τα παιδιά και ιδανική για να γεννήσει το ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό. Οι επισκέπτες μας θα ενημερωθούν για τo πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Noesis για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών που στοχεύει, μέσω διάδρασης και παίγνιων, να κάνει γνωστές τις βασικές αρχές της Python στις νεαρές ηλικίες με βάση τις έννοιες STEM.

Καθότι έχει απλή σύνταξη, επιτρέπει στους νεαρούς επίδοξους προγραμματιστές να αφομοιώσουν τις βασικές αλγοριθμικές έννοιες και να αρχίσουν να γράφουν προγράμματα μόνοι τους. Τα παιδιά θα αναπτύξουν αλγοριθμική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Θα μπορούν να γράψουν προγράμματα με τη γλώσσα Python για να λύσουν πολλά διαφορετικά θέματα.

Ενώνοντας τις βασικές αρχές STEM με την Python, τα παιδιά θα μπορέσουν μέσα από το πρόγραμμα να προγραμματίσουν και να κατανοήσουν (ενδεικτικά)

Και πολλά άλλα! Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους θα δημιουργηθούν αρκετά παιχνίδια για να έχουν τα παιδιά ως δείγματα και οδηγούς, έχοντας ως αποκορύφωμα της υλοποίησης της δράσης τα 2 project (STEM 1 & STEM 2) καθώς και την απόκτηση πιστοποίησης από τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Leave a Comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *